Tung förlust för Gefles damer som förlorade på slutet: ”Otroligt tungt”

Gefles damlag åkte med till Stockholm och närmare bestämt Sollentuna för att ta sig an just Sollentuna FK. Men efter styra tagit ledningen med 0-1 blev det en tung förlust för GIF som förlorade i en av matchens sista sparkar. ”Jag tycker att ett kryss skulle speglat matchen, säger en besviken Niklas Spångberg efter matchen”.

Efter en rad utav mer lyckade matchen utav både resultat och spel gästade idag Gefle IF:s damlag seriekonkurrenten Sollentuna.

En viktig match som kunde jämföras med GIF:s herrar som också spelade mot ett lag vid samma del utav tabellen.

Och GIF skulle får en drömstart. Anfallaren Ida Pettersson skulle i den 18:e minuten ge hennes lag den så otroligt viktiga ledningen, med ett mål som hennes assisterande tränare Niklas Spångberg beskriver så här:

”Det är ju ett mål som är identiskt med det som vi tränat på. Vi vinner bollen på mitten och spelar ut på kanten dör vi sedan hittar ett inlägg till Ida som gör mål, säger Spångberg som annars inte är särskilt nöj med matchen:

”Vi är alldeles för dåliga och slarviga med vårt egna bollinnehav där vi vid ägande av boll ofta är för slarviga och gör många felpassningar”.

För efter det positiva ledningsmålet genom Pettersson går man visserligen ut i halvlek med en ledning. Men efter paus händer det som inte får hända.

Bara tio minuter in i den andra halvleken gör hemmalaget 1-1 genom Alma Holmqvist. Och efter målet blir spelet ganska passivt där båda lagen tvekar.

”Ja, efter målet är det ju ett ställningskrig väldigt länge”.

Men trots ställningskriget skulle matchen avgöras, och tyvärr för Geflecoachen Spångbergs del var det inte hans lag som gjorde det.

Men endast en enda ordinarie spelminut kvar utav matchen gör nämligen hemmalaget Sollentuna 1-2 efter en omdiskuterad situation.

”Vi ska ju egentligen ha inkast och när bollen går ut över linjen så ställer ju våra spelare in oss på att det är vårt kast. Istället gör ju dom ett snabbt inkast, vi är inte vi med och då smäller det, säger en mist sagt uppgiven Spångberg som fortsätter:

”Vi visste ju att det var en ”måstematch” eftersom dom också ligger i botten. Innan matchen låg vi en poäng före, nu ligger vi två efter”.

Hur går ni vidare nu?

”Vi får helt enkelt titta vidare och framåt. Det väntar en ny träningsvecka där vi får välja fokus inför GUSK nästa helg, det blir något att bita i, avslutar Gefletränaren”.

MATCHFAKTA:

Målen: 0-1 (18) Ida Pettersson, 1-1 (55) Alma Holmqvist och 2-1 (89) Emma Sjöberg

Domare: Emanuel Tas

Publik: 77 (Norrvikens IP)

Ida Pettersson blev en utav dom få, om inte den enda, riktiga ljusglimten för Gefle.