Sena avgörandet skickar GIF till DM-final mot Valbo FF

Sandviken var dom stora favoriterna på förhand, men Gefle trotsade dom rödvita och kunde efter Ida Petterssons sena mål slå ut Sandvikens IF ur DM.

Gefle IF:s damlag är i DM-final för andra året i rad. Det blev klart under onsdagskvällen när man slog ut rivalen Sandvikens IF på Gavlevallen.

På förhand var Sandviken stora favoriter. Serietvåa i Division 1 och har under inledningen visat upp ett bländande spel.

Men inledningsvis var matchen rätt jämn och Gefle stod upp väldigt bra. GIF:s målvakt Lotten Fahlberg var stabil i den första halvleken, lika så Hanna Sundin i SIF och när domaren blåste av den första halvleken i semifinalen var ställningen fortfarande 0-0.

Ida Pettersson, som inledde på bänken, kom in och visade direkt att hon håller hög kvalité.

Pettersson skulle i slutet på matchen slå en näst intill utmärkt frispark som går över muren mot det bortre krysset. Sundin i SIF-målet gör dock en jätteräddning och håller sitt Sandviken kvar i matchen.

Men Pettersson var inte färdig, inte matchen heller. För när klockan var uppe på matchminut 90 skulle Gefle få en frispark en bit utanför straffområdet. Helin Ünal går fram för att ta frisparken, vilket hon gör väldigt bra. Ünal lyfter nämligen i bollen perfekt till en Pettersson som är starkast i straffområdet och som får en touch på bollen som ställer Sundin helt.

1-0-målet blir matchens ända mål och bekräftar Gefles seger i semifinalen, en seger som innebär att Gefle för femte året i rad är i DM-final och för andra året i rad att vinna DM.

I finalen ställs man emot Valbo FF som parallellt med GIF och SIF:s match slog ut Hille IF i en dramatisk match som till slut slutade 5-4.